Σ'αυτό το blog θα βρείτε χρήσιμες ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα από τις καθημερινές σας δαπάνες για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας.

Monday, May 14, 2012

Αποσμητικό σώματος σε κρέμαΜια εύκολη συνταγή για να κάνουμε ένα αποσμητικό σώματος σε μορφή κρέμας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας. Θα χρειαστούμε

2 κ.σ.(κουταλιές της σούπας) βαζελίνη
2 κ.σ. σόδα φαγητού
2 κ.σ. κορν φλαουρ (ναι αυτό που κάνετε τις κρέμες των παιδιών σας!!!)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα. Αδειάζουμε σε καθαρό βαζάκι και αποθηκεύουμε. Είναι πολύ αποτελεσματικό, με ελάχιστο κόστος και επιπλέον με φυσικά υλικά χωρίς τα αντίστοιχα χημικά σκευάσματα του εμπορίου. Αν θέλετε μπορείτε να το αρωματίσετε και με αιθέριο έλαιο τις προτίμησής σας. Μπορείτε ακόμα να ψεκάσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα. Οι πιο έμπειρες μπορείτε να αρωματίσετε φυσικά το αποσμητικό σας ως εξής.

Διαλέξτε τριαντάφυλλα με έντονο άρωμα, 2-3 μεγάλα άνθη είναι αρκετά, και αφού ξεχωρίσετε τα πέταλα τα αναμιγνύετε με τη βαζελίνη. Κλείνετε το μείγμα ερμητικά σε βαζάκι και το αφήνετε 2-3 μέρες να αρωματιστεί η βαζελίνη με το άρωμα των τριαντάφυλλων. Κατόπιν λιώνετε την βαζελίνη σε μπαιν μαρι και σουρώνετε καλά να φύγουν τα πέταλα. Ακολουθήστε τη διαδικασία παρασκευής του αποσμητικού το οποίο τώρα θα έχει μια διακριτική ευωδιά από τριαντάφυλλο. Αντί τριαντάφυλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντροσπασμένα ξυλάκια κανέλας,  φλούδα λεμονιού, άνθη εσπεριδοειδών, καρπό βανίλιας, καρφάκια κανελογαρύφαλλου ή ότι άλλο προτιμάτε για να αρωματίσετε το αποσμητικό σας.
Προσοχή μόνο αν τυχόν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα είδη που θα χρησιμοποιήσετε για τον αρωματισμό της κρέμας. Καλό είναι πριν την πρώτη χρήση να τη δοκιμάσετε στον αγκώνα ή στον καρπό σας προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.


No comments:

Post a Comment