Σ'αυτό το blog θα βρείτε χρήσιμες ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα από τις καθημερινές σας δαπάνες για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας.

Wednesday, May 30, 2012

Αντικουνουπική κρέμαΤο καλοκαίρι σχεδόν ήρθε και μαζί με αυτόν και οι μικροί μας γνώριμοι "φίλοι". Αν δεν αντέχετε την αίσθηση που αφήνουν οι αντικουνουπικές λοσιόν στο σώμα σας ή αν απλά θέλετε μια πιο φιλική για το δέρμα σας λύση, φτιάξτε μια αντικουνουπική κρέμα με βάση τη citronella που μπορούν άφοβα να τη χρησιμοποιήσουν και τα παιδιά σας. Ωστόσο αυτή η κρέμα δεν είναι κατάλληλη για εγγύους και γυναίκες που θηλάζουν λόγω της citronella. Θα χρειαστείτε:

  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 100 ml αποσταγμένο νερό 
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ή 2 κσ αποξηραμένο 
  • 2 κσ κερί μέλισσας τριμμένο
  • 1 κσ κορν φλαουρ
  • 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
  • 40 σταγόνες αιθέριο έλαιο citronella

Αποστειρώστε με βραστό νερό όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε.  Βράζετε το νερό με το βασιλικό για 3 λεπτά και σουρώνεται καλά. Αφήνετε το αφέψημα να γίνει χλιαρό και το μετράτε. Συμπληρώνετε αν χρειάζεται αποσταγμένο νερό μέχρι να έχετε 100 ml υγρό.
 Ρίχνετε το κερί στο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει το κερί. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αφέψημα του βασιλικού. Χτυπάτε το μίγμα για 3 λεπτά με ένα multi μιξεράκι που έχετε τοποθετήσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο. Βγάζετε το multi από το μπολ με το κρύο νερό και προσθέτετε σιγά σιγά το κορν φλαουρ συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. Τέλος προσθέτετε τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο και χτυπάτε μέχρι η κρέμα σας να έχει την υφή που σας ικανοποιεί.
 Τοποθετείτε σε αποστειρωμένο βαζάκι και περιμένετε να κρυώσει η κρέμα εντελώς πριν κλείσετε το καπάκι ερμητικά. Διατηρείστε στο ψυγείο για όλο το καλοκαίρι. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε λίγη κρέμα σε ένα πολύ μικρό βαζάκι που θα έχετε πάντα μαζί σας στην τσάντα σας. Έξω από το ψυγείο η κρέμα διατηρείται για 20 μέρες το πολύ 1 μήνα. Μετά απλά πετάξτε ότι έμεινε και ξαναγεμίστε το βαζάκι από την κρέμα που φυλάτε στο ψυγείο σας.

No comments:

Post a Comment