Σ'αυτό το blog θα βρείτε χρήσιμες ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα από τις καθημερινές σας δαπάνες για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας.

Tuesday, July 24, 2012

Σπιτικό αντηλιακό σε κρέμα
Ο Αύγουστος είναι κατά παράδοση ο μήνας των διακοπών και μιας και σε λίγες μέρες θα ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας για να απολαύσουμε τις παραλίες και τον ήλιο ας ετοιμάσουμε και ένα σπιτικό αντηλιακό για να πάρουμε μαζί μας. Θα χρειαστούμε:


20 ml λάδι αβοκάντο
20 ml λάδι καρύδας
20 ml ελαιόλαδο
20 ml σιτέλαιο
20 ml ηλιέλαιο
30 ml σησαμέλαιο
10 ml λάδι καλέντουλας
20 ml λάδι τριφυλλιού 
20 ml καροτέλαιο
20 ml βαλσαμόλαδο
100 ml αποσταγμένο νερό
2 κσ κερί μέλισσας τριμμένο
2 κάψουλες βιταμίνη Ε
2 κάψουλες βιταμίνη Α


Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε μία κρέμα ως εξής:


Θα χρειαστούμε δύο πυρίμαχα δοχεία τα οποία φροντίζουμε να τα ζεματίσουμε όπως και κάθε άλλο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε τα λάδια και το κερί μέλισσας τριμμένο στο ένα δοχείο και το αποσταγμένο νερό στο άλλο. Ζεσταίνουμε και τα δύο δοχεία μαζί σε μπαιν μαρί. Μόλις αρχίσει να λιώνει το κερί ενώνουμε το περιεχόμενο των δυο δοχείων και αρχίζουμε να χτυπάμε την κρέμα μας με ένα multi μιξεράκι το οποίο τοποθετείται μέσα σε ένα δοχείο με παγωμένο νερό. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα ρίχνουμε και τις βιταμίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα συνολικά για 5 περίπου λεπτά. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι το οποίο κλείνουμε καλά μόνο όταν κρυώσει η κρέμα εντελώς. Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι 3 μήνες.


Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε αντιλιακό λάδι δημιουργώντας ένα μίγμα μόνο με τα λάδια και τη βιταμίνη Ε το οποίο μπορούμε να βάλουμε σε μπουκαλάκι με βαποριζατέρ.
No comments:

Post a Comment